Suroviny: Chrbáty z viacerích druhov zveriny, olej, griľovacie korenie, 3 bobkové listy, 10 guličiek čierneho korenia, 6 borievok 6 guličiek nového korenia, 2 dl červeného vína, maslo, múka, soľ
Postup: Po 200 g mäsa z shrbtov diviaka, srnca, jeleňa, z pernatej zveriny prsia. Mäso vykostíme, odblaníme a narežeme na medajlonky. Mäso mierne naklepeme, obložíme guličkami korenín, bobkovým listom a zalejeme olejom. Dáme na viac hodín odležať na chladné miesto. Odležané mäso opečieme na grile (rošte) osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme do tepla. Vo výpeku speníme hl. múku, zalejeme studeným vývarom alebo vodou a dobre prevaríme. Pridáme koreniny z nálevu, červené víno a necháme prevariť. Hotovou šťavou prelievame mäso. Podávame s opečenými zemiakmi s kúskom masla.