Špenátový prívarok

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 28. 02. 2008

Suroviny: 450 g mrazeného špenátu(1 balenie), alebo 300 g čerstvých listov špenátu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majoránka, masť alebo olej, 2Pl hladkej múky, 1 kelímok smotany a 2 vajcia.

Postup. mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Pri použití čerstvého špenátu, tento najprv opláchneme a sparíme vo vriacej vode. Sparený scedíme a nasekáme nožom na kúsky. Potom už postupujeme u obidvoch rovnakým spôsobom. Na masti alebo oleji necháme na svetložlto opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a spolu podusíme. Potom ku špenátu prilejeme smotanu zašľahanú s múkou a za stáleho miešania prevaríme. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Do hotového prívarku vyklepneme vajcia, vidličkou ich v prívarku premiešame a necháme zatuhnúť. Na tanieri na porcie špenátu položíme upražené vajce na spôsob voľského oka, alebo opečené špekáčky či inú údeninu.