Plnená panenka v kabátiku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: Väčšia bravčová panenka, lístkové cesto. Suroviny na plnku: 300 g bravčového pliecka, 3 vajcia, sladká smotana, korenie soľ, trocha koňaku, masť, horčica, šampiňóny

Postup: Mleté mäso a vajcia osolíme, okoreníme, prilejeme koňak a dobre zamiešame. Panenku posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravenú panenku orestujeme na masti do červena. Lístkové cesto rozvaľkáme a naň rozotrieme mäsovú zmes. Na okraj položíme opečenú panenku a opatrne zroľujeme ako roládu. Pekáč vymastíme a položíme roládu.Povrch pomastíme vajcom a pečieme asi 20 minút.Na panvici, kde sme restovali panenku, opražíme šampiňóny a zalejeme smotanou. Ochutíme korením, horčicou a prilejeme výpek z pekáča. Necháme trocha prevariť. Panenkovú roládu pokrájame na kolieska a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou a hojne obložené dusenou zeleninou.