Holandské rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 02. 04. 2008

Suroviny: 600 g bravčového pliecka, 200 g tvrdého syra -Eidam, 2 dcl mlieka, korenie, soľ, na obalenie: múka ,vajce, strúhanka, olej na vyprážanie.

Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na kúsky a najemno pomeliem na mlynčeku. Pomleté mäso osolíme, okoreníme, zalejeme mliekom a dáme do chladničky na pár hodín odležať. Potom k mäsu primiešame nastrúhaný syr, dobre prepracujeme a z hmoty tvoríme rezne veľkosti dlane. Vytvarované rezne obalíme v troj-obale a vypražíme na horúcom oleji doružova. Podávames varenými zemiakmi a tatarskou, alebo holandskou omáčkou.