Srbské mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 04. 2008

Suroviny: 1/2 kg mäsa z vykosteného bravčového karé, korenie, soľ, , mletá paprika, 50 g masti, 1 väčšia cibuľa, 1/4 kg zelenej papriky, 1/4 kg rajčín, 2 dcl smotany na varenie, 2 PL hladkej múky.

Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na kocky. nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masti, poprášime mletou paprikou a do tohoto základu pridáme nakrájané mäso. Krátko orestujeme, posolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na pásiky pokrájanú papriku a na štvrťky prekrojené ošúpané rajčiny. Spolu dodusíme domäkka. Nakoniec zalejeme smotanou, do ktorej sme zašľahali hladkú múku. necháme krátko prevariť. Podávame s dusenou ryžou.