Pečená morka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 1 menšia morka- (hmotnosť 3-4 kg), soľ, majoránka, 150 g údenej slaninky, 100 g masti, mäsový vývar z kocky Masox.

Postup: Očistenú vypitvanú morku umyjeme a z vnútra aj z vonka posolíme a posypeme majoránkou. Prsia morky prešpikujeme úzkými pásikmi údenej slaninky, položíme ju do pekáča prsiami nadol a obložíme zvyšnou slaninkou. Potom morku polejeme roztopenou masťou, podlejeme vývarom a pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 1 hod. Potom alobal odstránime, morku obrátime prsiama hore a dopečieme domäkka. Počas dopekania morku často polievame výpekom. Podávame so zemiakovými knedlíkmi a červenou dusenou kapustou, alebo s americkými zemiakmi a šalátom.