Bravčové na hrášku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 01. 2009

Suroviny: g bravčového pliecka, 100 g masti, 2 cibule, soľ, korenie, zelený hrášok, 50 g hladkej múky, 50 g masla.

Postup: Odblanené mäso pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, orestujeme, posolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Za občasného premiešania a podliatia trochou vody udusíme domäkka. Mäkké mäso zahustíme múkou, orestujeme a doriedime trochou vody. Pridáme hrášok, necháme prevariť a dochutíme korením, soľou a omáčku zjemníme maslom. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou.