Myjavské koblihy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 350 g v šupke varených zemiakov, 75 g polohrubej múky, olej, malá hrsť kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 smotana, čerstvé celé slivky a soľ

Postup: Do nastrúhaných varených zemiakov primiešame múku, vajíčka, smotanu, cukor, soľ a olej a vymiesime polotuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Na plát rozložíme vedľa seba vždy 3 slivky, cez ktoré preložíme cesto a vytvoríme tak „koblihu". Okraje dobre postláčame a hotové koblihy uložíme na plech. Potrieme ich vaječným žĺtkom a pečieme v rúre asi 15 minút, kým nezozlatnú.