Suroviny: 200 g zemiakov, 1 PL bravčovej masti. 12 strúčikov cesnaku, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 2 cibule, soľ, korenie, zväzok petrželovej vňate. Príloha: toustový chlieb, maslo.
Postup: Ošúpané zemiaky pokrájame na kocočky, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na tenké rezance, cibuľu nakrájame nadrobno. Na masti orestujeme nasekanú cibuľu, pridáme pripravené kocočky zemiakov spolu so zeleninou, a zalejeme vodou. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Uvaríme domäkka. Pokiaľ sa nám zelenina uvarí, tak si na masle opražíme doružova krajce toustového chleba. Do hotovej polievky nakoniec pridáme prelisovaný cesnak, dobre premiešame a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, Podávame s opečenými toustami.