Dusené prekladané mäso na smotane

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 26. 08. 2012

Suroviny: 3 plátky hovädzieho a 3 plátky bravčového mäsa zo stehna, 6 plátkov syra, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, olej, mletá paprika, smotana na varenie, kyslá smotana, vegeta, bazalka, hovädzí vývar, strúhaný syr

Postup: Plátky mäsa nahrubo naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke odstáť. Potom na dosku položíme hovädzie mäso, dáme na každý kus plátok tvrdého syra, prikryjeme plátkom bravčového mäsa a zase plátok syra. Takto pripravené mäsá zvinieme do roládiek, ktoré zopneme grilovacími ihlami a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, potom poprášime mletou paprkou, podlejeme vývarom, pridáme opečené mäso, ochutíme vegetou a na miernom ohni prikryté dusíme. Mäkké mäso zalejeme smotanou na varenie, zahustenou múkou a krátko povaríme. Potom pridáme kyslú smotanu, najemno nastrúhaný tvrdý syr a premiešame. Podávame s varenou cestovinou. Ozdobíme bazalkou.