Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krúpová baba
suroviny: ako na zemiakové babky-čiže: surové zemiaky, soľ, hladká múka majoránka, korenie, cibuľa, cesnak, olej, 2vajcia, 15 dkg údenej prerastenej slaninky a po 1 hrnčeku ryže a hrubších jačmenných krúpkov.
Postup: Zošúpaných a nastruhaných zemiakov a ostatných surovín urobíme cesto ako na zemiakové babky. Ryžu a krúpky prepláchneme a osobitne sparíme skoro domäkka. Necháme ich schladiť a primiešame k zemiakovému cestu. Na vymastený hlbší plech nalejeme polovicu zemiakovej hmoty, pokladieme na ňu pásiky slaninky a zalejeme zvyšným cestom. Na vrch pokladieme ostatné pásiky slaninky a pečieme v rúre vyhriatej na 200*C až sa na povrchu utvorí dozlatova upečená chrumkavá kôročka. Podávame s mliekom
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.