Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso odblaníme pokrájame na väčšie kocky, posolíme, posypeme paprikou, premiešame a necháme postáť. Cibuľu si pokrájame nadrobno a opečieme skoro do zlatova. Pridáme odstáte mäso a za stáleho miešania restujeme bez podlievania, až kým sa šťava nevydusí a mäso nezačne pripekať. Pridáme trocha rasce, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom tak, aby šťava bola zarovno s mäsom. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájanú papriku, rajčiny a podusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou a prevaríme.
Dochutíme soľou, korením a podávame. Odvážnym pridáme feferónku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.