Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečený bažant na jablku
Suroviny: 1 bažant, 1OO g slaninky, 3 veľké jablká, 2 dl bieleho vína, slepačí bujón, mleté korenie
Postup: Bažanta prešpikujeme prúžkami slaniny, ostatnú slaninku nakrájame na kocky a upražíme. Vložíme pripraveného bažanta a dobre opečieme zo všetkych strán. Posypeme rozmrveným bujónom, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme v rúre 30 minút. Potom pridáme očistené osminky jabĺčok, podlejeme vínom a upečieme odokryté do zlatova. Počas pečenia prelievame výpekom a podlievame vodou. Pri podávaní polejeme troškou kalvadosu a zapálime.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.