Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hubová haruľa
Suroviny: 4 veľké šampiňóny alebo hlivy, 1 dcl piva, 1/2 kg zemiakov, 4 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránka, olej.
Postup: Očistené a pokrájané huby namočíme do piva. Očistené zemiaky nastruháme, pridáme ku nim múku, roztlačený cesnak, soľ, korenie, majoránku, vajíčka, nasekané huby aj s pivom a zamiešame. Cestíčko necháme chvíľu odstáť aby sa spojili chute. Potom z cestíčka vyprážame na horúcom oleji malé placky dozlatova, (alebo v dolkárni ). Podávame k vínu alebo s čiernym pivom ako pochúťku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.