Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: srnčí chrbát odblaníme, osolíme, potrieme olejom a posypeme roztlčenými borievkami. Dáme ho do užšej nádoby a odložíme do chladničky aspom na dva dni uležať. Občas ho obrátime.Pred prípravou mäso otrieme od borievok a prešpikujeme hop tenkými prúžkami oravskej slaninky. Na pekáčiku rozpustíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a čierne celé korenie. Na tento základ vložíme mäso, troška podlejeme vývaroma v horúcej rúre pečieme asi 2 hodiny.ˇMäso často podlievame a prelievame výpekom. Pred koncom pečenia mäso obložíme tenkými plátkami anglickej slaniny a dopečieme. Hotový chrbát vyberieme a nakrájame na hrubšie plátky. Výpek zaprášime múkou a zjemníme kúskom masla. Šťavu prevaríme a precedíme na naporcované mäso. Najlepšie ku tomuto mäsu sa hodí červená dusená kapusta a zemiakové knedle.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.