Zelenina

Špenátový prívarok

Suroviny: 450 g mrazeného špenátu(1 balenie), alebo 300 g čerstvých listov špenátu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majoránka, masť alebo olej, 2Pl hladkej múky, 1 kelímok smotany a 2 vajcia.

Postup. mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Pri použití čerstvého špenátu, tento najprv opláchneme a sparíme vo vriacej vode. Sparený scedíme a nasekáme nožom na kúsky. Potom už postupujeme u obidvoch rovnakým spôsobom. Na masti alebo oleji necháme na svetložlto opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a spolu podusíme. Potom ku špenátu prilejeme smotanu zašľahanú s múkou a za stáleho miešania prevaríme. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti. Do hotového prívarku vyklepneme vajcia, vidličkou ich v prívarku premiešame a necháme zatuhnúť. Na tanieri na porcie špenátu položíme upražené vajce na spôsob voľského oka, alebo opečené špekáčky či inú údeninu.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 28. 02. 2008 | 18053 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Počúvame Funrádio
http://www.funradio.sk/
http://www.funradio.sk/
Napíšte nám
svoj recept!

redakcia

zavinac

dedoverecepty.sk

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2676 hl.)
 
Jednoduché (2302 hl.)
 
Lacné (2297 hl.)
 
Overené - tradičné (2166 hl.)
 
Je mi to jedno (2032 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11473
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server