Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Stehno prešpikujeme plátkami cesnaku.Osolíme, okoreníme a ponatierame olejom. Pečieme v horúcej rúre asi 30 minút.Olúpané rajčiny pokrájame na kocky, pridáme k mäsu a posypeme majoránom. Ešte pečieme ďaľších 30 minút. Vyberieme a výpek scedíme. Scedený výpek zalejeme 3 dcl vody a pozberáme plávajúcu masť. Do smotany zapracujeme lyžicu sladkej papriky a vlejeme do výpeku. Dochutíme korením, soľou a poprípade zahustíme múkou. Necháme šťavu zovrieť a polievame na plátky jahňacieho mäsa. Podávame s knedľou alebo s ryžou. Ozdobíme lyžicou čučoriedok.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.