Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zemiaky
Suroviny: 8 väčších zemiakov, 200 g syru NIVA, 350 g bravčvé mleté mäso, 100 g údenej slaninky, cibuľa, soľ, korenie, majorán, mletá paprika, kyslá kapusta
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prekrojíme a vydlabeme stred. Z mletého bravčového mäsa, nastrúhanej nivy, zemiakových vydlabaných stredov a korenín, si vymiešame plnku. Plnkou plníme polovičky zemiakov a poukladáme na vymastený pekáč. Pozvoľna ich upečieme v rúre. Slaninku pokrájame na kocočky a osmažíme spolu s cibuľou pokrájanou na pásiky. Ku zemiakom priložíme kyslú kapustu a polejeme opraženou slaninkou a cibuľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.