Bravčové mäso

Plnená panenka v kabátiku

Suroviny: Väčšia bravčová panenka, lístkové cesto. Suroviny na plnku: 300 g bravčového pliecka, 3 vajcia, sladká smotana, korenie soľ, trocha koňaku, masť, horčica, šampiňóny

Postup: Mleté mäso a vajcia osolíme, okoreníme, prilejeme koňak a dobre zamiešame. Panenku posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravenú panenku orestujeme na masti do červena. Lístkové cesto rozvaľkáme a naň rozotrieme mäsovú zmes. Na okraj položíme opečenú panenku a opatrne zroľujeme ako roládu. Pekáč vymastíme a položíme roládu.Povrch pomastíme vajcom a pečieme asi 20 minút.Na panvici, kde sme restovali panenku, opražíme šampiňóny a zalejeme smotanou. Ochutíme korením, horčicou a prilejeme výpek z pekáča. Necháme trocha prevariť. Panenkovú roládu pokrájame na kolieska a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou a hojne obložené dusenou zeleninou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 03. 2008 | 2113 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2703 hl.)
 
Jednoduché (2310 hl.)
 
Lacné (2304 hl.)
 
Overené - tradičné (2178 hl.)
 
Je mi to jedno (2045 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11540
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server