Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Srnčie medajlónky na šafráne
Suroviny: 400 g srnčie vykostené karé, múka, biele korenie, maslo šafrán, korenie na divinu-zmes, sladká smotana,mlieko, olej, soľ
Postup: Z mäsa nakrájame medajlónky, zľahka ich naklepeme a dáme do marinády. Marinádu vymiešame z oleja a korenia na divočinu. Na troche oleja rozpustíme lyžicu masla, pridáme 2 PL hladkej múky a popražíme. Zápražku zalejeme 1 dcl vody, v ktorej sme rozmiešali troška šafránu. pridáme smotanu, biele korenie, osolíme a necháme povariť 10 minút. Doriedime mliekom a zjemníme kúskom masla. Ešte chvíľku prehrejeme. Namarinované mäso opečieme na rošte alebo na panvici bez oleja a opečené osolíme. Podávame na hlávkovom šaláte s hranolkami a podliate šafránovou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.