Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Francúzske zemiaky
Suroviny: 750 g zemiakov, 200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy), 200 ml kyslej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia, 4 natvrdo uvarené vajcia, tuk na vymastenie misy, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a nastrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.