Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zbojnícke mäso
Suroviny: 800 g bravčového mäsa(stehno alebo pliecko), korenie, soľ, mletá paprika, 2 veľké cibule, 1/2 kocky masoxu, 4-5 feferoniek, 3 dcl pohárik leča, 50 g tvrdého syra, olej.
Postup: mäso si nakrájame na hrubšie rezance, osolíme a okoreníme. pripravené mäso prudko opečieme na troche oleja. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, orestujeme a poprášime paprikou. Zmes podlejeme vodou a rozmrvíme do nej polovičku kocky masoxu. Prikryté necháme udusiť skoro domäkka. potom k mäsu pridáme lečo, nasekané feferónky a dodusíme. Hotové ešte horúce mäso naporcujeme na taniere a porcie posypeme nastrúhaným syrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.