Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové na hríbkoch
Suroviny: 600 g bravčového stehna, soľ, olej, 1 cibuľa, mletá rasca, 150 g čerstvých hríbov, vegeta alebo hubový bujón.
Postup: Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme a na horúcom oleji prudko opražíme z obidvoch strán. Opražené plátky mäsa vyberieme na tanier. Na výpeku speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané hríby a za stáleho miešania ich opražíme. K hríbkom vložíme opečené plátky mäsa, pridáme trocha rasce, kocku hubového bujónu, podlejeme asi s 2 dcl horúcej vody a prikryté udusíme domäkka. Podávame s ryžou udusenou na hrášku a karotke. Obložíme koliečkami čerstvej uhorky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.