Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špecialne rezne
Suroviny: Chudé mäso vhodné na rezne, (môže byť hovädzie, bravčové, teľacie, z diviny ap.), vajíčka, hladká múka, strúhanka, 1 kocka mäsového bujónu, soľ, olej.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, osolíme a naklepeme z obidvoch strán ! Potom rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Pripravené rezne vypražíme na oleji dočervena. Vypražené rezne uložíme do pekáčika a zalejeme ich vývarom z kocky. Mäso by malo byť zaliate tak aby bolo celé vo vývare. Zaliate rezne prekryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a necháme 30 minút piecť. Rezne by mali byť úplne mäkučké. Podávame so zemiakmi a zeleninovými šalátmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.