Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Vyprážané tajomstvo
Suroviny: 250 g čerstvých šampiňónov, 3 stredne veľké cibule, 1 cuketa (250 g), 250 g tvrdého syra, 250 g točenej salámy, 3 vajíčka, 2 dcl mlieka, soľ, korenie, hladká múka, strúhanka, olej, tatarská omáčka.
Postup: Šampiňóny očistíme, opláchneme a necháme dobre odkvapkať. Cibuľu očistíme, pokrájame na 1/2 cm hrubé kolieska, rozložíme na tanier a posolíme. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska ako cibuľu a rovnaku ju posolíme. Točenú salámu ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Syr nakrájame na kocky 1X1 cm. Pripravené suroviny obalíme v hladkej múke, vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme na horúcom oleji dozlatista. Pripravené suroviny môžeme tiež ponastrkovať striedavo na špajle(ako ražniči), obaliť v múke, vajíčkach a strúhanke. Vypražíme dozlatista a podávame s tatarskou omáčkou. Ako príloha sú vhodné zemiakové hranolky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.