Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Balkánska fazuľa s klobásou
Suroviny: 300 g bielej fazule, 100 g prerastenej údenej slaninky, 2 cibule, malý pohár leča alebo 3 zelené papriky, 2 strúčiky cesnaku, 4 rajčiny, 300 g mäkkej údenej klobásy, korenie, soľ, 2 PL vegety.
Postup: Deň vopred si preberieme, opláchneme a do studenej vody namočíme fazuľu. Pred varením namočenú fazuľu scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a neosolenú ju varíme asi 3/4 hodiny. 50 g slaninky pokrájame na malé kocočky a opražíme. K opraženej slaninke pridáme nasekanú cibuľu, na pásiky pokrájané papriky a cesnak rozotretý so soľou. Zmes podlejeme troškou vody a a udusíme do polomäkka. Potom pridáme scedenú uvarenú fazuľu, na kocky pokrájané rajčiny a polovicu klobásky pokrájanej na kolieska. Zmes okoreníme, ochutíme vegetou a udusíme spolu domäkka. Zatiaľ si zvyšnú slaninku a klobásku ozdobne ponakrajujeme a opečieme dočervena. Hotovú fazuľu obložíme opečenou slaninkou, klobáskou a podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.