Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Dôkladne umyté zemiaky uvaríme v osolenej vodedo polomäkka. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Následne zo zemiakov zrežeme vršky a vnútrajšok opatrne vydlabeme. Žĺtok vymiešame s maslom, pridáme nastrúhaný syr, trocha mletej papriky, nadrobno nasekanú petrželku, kyslú smotanu, rozmačkané vydlabané časti zemiakov a soľ. Zmes premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Naplnené zemiaky prikryjeme odrezanými vrškami, uložíme do vymastenej zapekacej misy a upečieme domäkka vo vyhriatej rúre. Upečené zemiaky posypeme nasekanou pažítkou a podávame horúce s mliekom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.