Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčová špecialita so zelenou fazuľkou
Suroviny: 500 g chudého bravčového mäsa (zo stehna alebo z pliecka), 2 vajcia, soľ, korenie, 3 PL oleja, 2 PL sojovej omáčky, 300 g mladých fazuľkových strukov. NÁLEV: 2 PL červeného vína, 1 PL sojovej omáčky, 1 čL solamylu, 1 čL cukru, troška vegety.
Postup: Mäso nakrájame na stredne hrubé rezance a dáme ho do misy. Pridáme vajcia, soľ, korenie, sojovú omáčku a zmes dobre premiešame. Pripravené mäso necháme v chladničke uležať asi 1-2 hodiny. Fazuľkové struky očistíme, stiahneme bočné vlákna (fuzy) a pokrájame na asi 3 cm dlhé kúsky. Uvaríme ich do polomäkka v osolenej vode. Uvarené scedíme a necháme odkvapkať. Odležanú mäsovú zmes opečieme prudko na oleji, pomiešame ju so scedenou fazuľkou a necháme podusiť. Zmes zalejeme nálevom, vymiešaným z uvedených surovín a spolu s mäsom prehrejeme. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.