Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená teľacia roláda /jahňacia/
Suroviny: 1/2 kg teľacieho alebo jahňacieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 cibule, 2 PL nasekanej petzržlenovej vňate, 100 g údenej klobásky, 50 g anglickej alebo oravskej slaninky, 2-3 strúčiky cesnaku, mäsový vývar(z kocky).
Postup: Mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a rozkrojíme na veľký tenký plát. Potom mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nasekanou cibuľou, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou, poprekladáme kolieskami klobásky a tenkými plátkami slaninky. Takto naplnené mäso zvinieme do rolády, previažeme niťou a potrieme prelisovaným a so soľou rozotretým cesnakom. Roládu vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a upečieme v horúcej rúre domäkka. Z upečenej rolády odstránime nite a pokrájame ju na plátky. Podávame so zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a kyslími uhorkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.