Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustové zemiakové placky
Suroviny: 100 g kyslej kapusty, 400 g uvarených postrúhaných zemiakov, 100 g zvyškov údeného mäsa alebo zeleniny, 30 g slaniny, 5 strúčikov cesnaku, soľ, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, 4 lyžice múky, 1 vajce, olej na opekanie
Postup: Odkvapkanú kyslú kapustu pokrájame a vmiešame do postrúhaných zemiakov. Pridáme na malé kocky pokrájané mäso, rozškvarenú slaninu, rozotrený cesnak so soľou a posekanú petržlenovú vňať. Zmes osolíme, okoreníme a spracujeme s múkou a vajcom na hladké cesto, z ktorého formujeme placky a opekáme na rozpálenom oleji po oboch stranách.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.