Špeciality

Segedínsky guláš špeciál

Suroviny: 250 g bravčového bôčika, 250 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL masti, 1 čL mletej sladkej papriky, soľ, korenie, 1/2 kg kyslej kapusty, 2 PL hladkej múky, 1/2 čL mletej rasce, 2,5 dcl smotany, 100 g domácej údenej klobásky.

Postup: Mäso opláchneme a pokrájame na kocky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, mletú papriku, soľ, korenie a krátko popražíme. Potom pridáme prekrájanú kyslú kapustu, podľa potreby podlejeme vodou a prikryté dusíme asi 30 minút. Potom pridáme opláchnutú klobásku a dodusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Potom klobásku vyberieme a guláš zapražíme . Zápražka: Múku opražíme nasucho na panvičke, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame a vlejeme do guláša. Dochutíme mletou rascou, prelisovaným cesnakom a necháme povariť. Nakoniec do guláša primiešame smotanu a pridáme na kolieska pokrájanú klobásku. Podávame s knedľou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 05. 08. 2008 | 18033 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Počúvame Funrádio
http://www.funradio.sk/
http://www.funradio.sk/
Napíšte nám
svoj recept!

redakcia

zavinac

dedoverecepty.sk

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2638 hl.)
 
Jednoduché (2282 hl.)
 
Lacné (2270 hl.)
 
Overené - tradičné (2144 hl.)
 
Je mi to jedno (2005 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11339
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server