Hydina

Pečená morka

Suroviny: 1 menšia morka- (hmotnosť 3-4 kg), soľ, majoránka, 150 g údenej slaninky, 100 g masti, mäsový vývar z kocky Masox.

Postup: Očistenú vypitvanú morku umyjeme a z vnútra aj z vonka posolíme a posypeme majoránkou. Prsia morky prešpikujeme úzkými pásikmi údenej slaninky, položíme ju do pekáča prsiami nadol a obložíme zvyšnou slaninkou. Potom morku polejeme roztopenou masťou, podlejeme vývarom a pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 1 hod. Potom alobal odstránime, morku obrátime prsiama hore a dopečieme domäkka. Počas dopekania morku často polievame výpekom. Podávame so zemiakovými knedlíkmi a červenou dusenou kapustou, alebo s americkými zemiakmi a šalátom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 01. 09. 2008 | 6731 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2731 hl.)
 
Jednoduché (2330 hl.)
 
Lacné (2325 hl.)
 
Overené - tradičné (2211 hl.)
 
Je mi to jedno (2068 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11665
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server