Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Dusené zemiaky s kuracími pečienkami
Suroviny: 1/2 kg zemiakov, 1 cibuľa, olej, rasca, 100 g údenej slaninky, 250 g kuracích pečienok.
Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska. V kastróle s trochou oleja opražíme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané zemiaky a za stáleho premiešavania ich opražíme. Potom zemiaky osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a necháme dusiť do polomäkka. Zatiaľ si na panvici opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, pridáme odblanené a opláchnuté kuracie pečienky a za stáleho miešania ich opražíme. Potom ich pridáme k zemiakom, premiešame a podľa potreby prilejeme trochu vody. Spolu so zemiakmi pečienky udusíme domäkka. Podávame s uhorkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.