Hovädzie mäso

Štefánska hovädzia pečeň

Suroviny: 600 g hovädzieho zadného mäsa, 50 g masti, 1 väčšia cibuľa, 3 vajcia, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, horčica.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a narežeme do neho otvor po smere vlákien. Mäso v otvore osolíme, okoreníme a potrieme horčicou, Potom do otvoru v mäse vopcháme ošúpané natvrdo uvarené vajcia (celé) a otvor zopneme špáradlami. Naplnené mäso potom prudko opečieme na horúcej masti zo všetkych strán. Pridáme k nemu nahrubšie nasekanú cibuľu, krátko spolu opražíme, posolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté udusíme takmer domäkka. Pred dokončením dáme odokryté mäso dopiecť do horúcej rúry. Mäkké mäso vyberieme, odstránime špáradlá a nakrájame ho na asi 1 cm hrubé plátky. Šťavu zahustíme múkou, necháme povariť a prelejeme ňou porcie mäsa. Štefánsku podávame s ryžou a kyslou uhorkou alebo s čalamádou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 18. 10. 2008 | 4707 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2756 hl.)
 
Jednoduché (2350 hl.)
 
Lacné (2345 hl.)
 
Overené - tradičné (2230 hl.)
 
Je mi to jedno (2087 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11768
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server