Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Holštajnské rezne
Suroviny: 400 g teľacieho (alebo bravčového) mäsa, 60 g masti, 60 g šunky, 60 g kyslých uhoriek, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie, 4 vajcia.
Postup: Mäso odblaníme a pokrájame na rezne. Potom ich naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán. Opečené rezne podlejeme trochou horúcej vody, pridáme ku ním na rezance pokrájanú šunku a spolu podusíme. Mäkké rezne vyberieme a pdáme na misu. Na každý rezeň položíme opečené vajce(voľské oko). Šťavu z rezňov zahustíme múkou prevaríme a prelejeme na rezne. Dozdobíme na pásiky pokrájanými uhorkami a podávame s kašou z varených zemiakov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.