Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Párky v zemiakovom cestíčku
Suroviny: 500 g zemiakov, 1 vajcie, 150 g hrubej múky, soľ, 4 párky
Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky roztlačíme, pridáme vajce, múku a osolíme. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na placku. Z cesta potom nakrájame obdĺžničky a do nich zabalíme párky. Na rozpálenom oleji ich usmažíme doružova. Takto usmažené párky podávame so zeleninovými šalátmi, so špenátom, alebo k dusenému hrášku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.