Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Durínske zemiakové knedlíky
Suroviny: 300 g surových zemiakov, 300 g zemiakov uvarených v šupke, 80 g masla, 2 staršie žemle, soľ, solamyl.
Postup: Surové zemiaky ošúpeme a najemno nastruháme. Necháme ich postáť aby pustili vodu. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a postruháme najemno. Vodu zo scedených surových zemiakov zlejeme a usadený škrob na spodku dáme naspäť k zemiakom. Potom obidva druhy nastruhaných zemiakov spolu zmiešame. Žemle nakrájame na kocočky, osmažíme ich na malom množstve masla. Po osmažení ich pokvapkáme roztopeným maslom a pridáme ich k zemiakom. Potom všetko osolíme, pridáme trocha solamylu na zahustenie a dobre premiešame. Z tejto hmoty tvarujeme guličky s priemerom 3-4 cm a dáme ich do vriacej osolenej vody uvariť. Počas varenia občas premiešame aby sa neprilepili na spodok hrnca. Knedlíky varíme asi 10 minút- pokiaľ nevyplávaju na povrch. Uvarené knedlíky podávame s udusenou kyslou kapustou k varenému údenému mäsu alebo ako prílohu k divine.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.