Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Očistenú zeleninu a cibuľu pokrájame na kolieska, zalejeme takým množstvom vody, aby bolo všetko zarovno ponorené. Pridáme bobkový list, korenie, soľ, trocha octu uvaríme namäkko. Šťavu precedíme, odložíme bokom a zeleninu si opražíme na masti s cukrom. Posypeme múkou a zalejeme odloženou šťavou. Necháme prevrieť a doriedime odloženou šťavou zo zeleniny na hustotu omáčky. Zeleninu prepasírujeme a omáčku dobre prevaríme. Ochutíme horčicou citrónom a zjemníme smotanou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.