Múčne jedlá

Smotanový pečený posúch

Suroviny: 400 g polohrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 3-5 dl mlieka, 1-2 dl oleja, 1 čl cukru, soľ, 1 kyslá smotana, 1 vajce, vegeta, kôpor

Postup: Do vlažného mlieka zamiešame cukor, rozdrobené kvasnice a vymiešame kvások. Necháme na teple 10 min. podkysnúť. Potom ku kvásku zapracujeme múku, olej, soľ a vypracujeme skôr redšie cesto. Necháme v teple asi 1/2 h kysnúť. Na hlbší plech vytretý olejom alebo stuženým tukom vylejeme nakysnuté cesto a okraje trocha povytiahneme hore po plechu. V miske si zmiešame smotanu, rozšľahané vajce, vegetu a kto má rád, aj nasekaný kôpor. Túto zmes natrieme na cesto a pekáč vložíme do vyhriatej rúry asi na 180 stupňov a pečieme asi 20-25 minút. Potom pečený posúch pokrájame na porcie. Hodí sa ku fazuľovej alebo šošovicovej polievke. Je to veľmi starý recept.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 27. 03. 2011 | 5133 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:



Meniny na web

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (2702 hl.)
 
Jednoduché (2310 hl.)
 
Lacné (2304 hl.)
 
Overené - tradičné (2176 hl.)
 
Je mi to jedno (2044 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 11536
Don´t worry!
Be Happy!

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server