Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Dusené prekladané mäso na smotane
Suroviny: 3 plátky hovädzieho a 3 plátky bravčového mäsa zo stehna, 6 plátkov syra, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, olej, mletá paprika, smotana na varenie, kyslá smotana, vegeta, bazalka, hovädzí vývar, strúhaný syr
Postup: Plátky mäsa nahrubo naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme v chladničke odstáť. Potom na dosku položíme hovädzie mäso, dáme na každý kus plátok tvrdého syra, prikryjeme plátkom bravčového mäsa a zase plátok syra. Takto pripravené mäsá zvinieme do roládiek, ktoré zopneme grilovacími ihlami a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Na výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, potom poprášime mletou paprkou, podlejeme vývarom, pridáme opečené mäso, ochutíme vegetou a na miernom ohni prikryté dusíme. Mäkké mäso zalejeme smotanou na varenie, zahustenou múkou a krátko povaríme. Potom pridáme kyslú smotanu, najemno nastrúhaný tvrdý syr a premiešame. Podávame s varenou cestovinou. Ozdobíme bazalkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.