Trúbové zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 17. 02. 2008

Suroviny: 1,5 kg zemiakov, olej, celá rasca, soľ, voda.

Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Potom zemiaky pokrájame na približne 3mm hrubé kolieska a dáme ich navyšší plech. polejeme ich asi s 1,5 dcl oleja, na plech nalejeme asi 2 dcl vody a zemiaky podľa chuti osolíme a posypeme rascou. Dáme do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme. Počas pečenia sem-tam premiešame a prípadne prilejeme troška vody, aby sa nám zemiaky nepripiekli na pekáč. Keď majú zemiaky peknú zlatú až mierne nahnedlú farbu, tak ich vyberieme a necháme mierne schladnúť. Podávame ako dobrú večeru, zapíjame so zakysankou, cmarom alebo kyslím mliekom. Takto pripravené zemiaky sú tiež vhodné ako príloha ku pečenej hydine či inému pečenému mäsu.