Šunkovo-syrové vypražené ražníky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 19. 02. 2008

Suroviny: 250g šunkovej salámy alebo dusenej šunky v celku, 250g tvrdého syra typu eidam tiež v celku, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, olej, tatarská omáčka a kto chce, môže si ešte prilepšiť maličkými čerstvými šampiňónmi asi 250g.

Postup: Zo šunky a syra nakrájame asi 3mm hrubé plátky a tie rozkrájame na štvorčeky veľké asi 3x3 cm. Na špajle striedavo napichujeme štvorčeky syra a šunky- kto si prilepšil strieda aj šampiňóny. Takto pripravené ponapichované ražníky abalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke. Na horúcom oleji vypražíme dozlatova. Podávame s hranolkami alebo s opekanými zemiakmi a tatarskou omáčkou.