Hovädzie roštenky na starodávny spôsob

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 800g hovädzieho mäsa z roštenca, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 2 veľké cibule, 2PL bravčovej masti

Mäso z roštenky narežeme na plátky a naklepeme z obidvoch strán. Na masti speníme na pásiky pokrájanú cibuľu, pridáme naklepané roštenky, osolíme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu mierne dohustíme múkou a prevaríme. Vložíme naspäť mäso, prehrejeme a podávame s varenými zemiakmi a uhorkou alebo s ryžou a uhorkou. Keď sa nám podarilo šťavu dobre vydusiť a je dosť hustá, nemusíme ju ani zahusťovať múkou a môžeme hneď konzumovať.