Sviečková na smotane "Bellevue"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 8OO g hovädzej sviečkovice, 100 g údenej slaninky, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, lyžica cukru, soľ, čierne korenie, nové korenie, 1 bobkový list, 40 g hladkej múky, smotana, citronová šťava

Postup: Mäso odblaníme, narežeme na hrubšie plátky, posolíme, potrieme čiernym korením a dáme odležať. Polovinu slaninky pokrájame nadrobno, opečieme, pridáme na drobučko nakrájanú zeleninu, lyžičku cukru a dobre za stáleho miešania oretujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a koreniny. Podlejeme a dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Zaprášime múkou povaríme, prelisujeme a rozmiešame zo smotanou. Omáčku ochutíme citronovou šťavou, soľou a podľa chuti okoreníme. Druhú polovinu slaninky narežeme na hrebienky a odložíme do tepla. Na masti z vypečenej slaninky orestujeme plátky sviečkovice ako minútku. Na taniery podlejeme omáčkou, ozdobíme hrebienkami slaninky a kompótom z malín. Podávame so žemlovou knedlou.