Poľovnícka roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, mleté čierne korenie, soľ, olej, trocha hladkej múky, 100 g húb, lyžica horčice, 1 dl červeného vína, trocha kečupu, itrón, lyžica masla, černicový kompót

Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, okraje ponarezujeme. Posolíme okoreníme, jednu stranu namočíme v múke a na rozohriatom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme. Vo výpeku orestujeme huby, horčicu, kečup, podlejme vínom a podusíme. Vložíme opečené mäso a udusíme do mäkka. Podávame poliate šťavou, plátkom masla, kolieskom citróna a černicovým mpótom. Vhodná príloha hranolky alebo opekané zemiaky.