Pytliacky pekáč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 500 g hovädzieho stehna, 500 g bravčového stehna, 1 cibuľa, 250 g oravskej slaninky, pohárik chrenovej horčice, tvrdý syr, kečup, sladká paprika, mleté korenie, soľ

Postup: Mäso pokrájame a rozklepeme na medajlónky. Spodok pekáča si vyložíme plátkami slaninky, rozložíme medajlónky z bravčového mäsa osolíme, okoreníme, popaprikujeme, potrieme horčicou, posypeme syrom, prekryjeme kolieskami cibule. Postup opakujeme aj s hovädzím mäsom. Na konci zakryjeme plátkami slaninky a pomaly pečieme asi 90 min. Krájame obdĺžníky a pokvapkáme kečupom. Ozdobíme kolieskami cibule a horčicou. Podávame s chlebom.