Divoká roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny na roštenky: 800 g hovädzej roštenky, horčica, 2 lyžice cukru, 3 dl smotany, citronová šťava, múka, masť Suroviny na marinádu: 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g zeleru, 1 bobkový list, malá cibuľa, 6 zrniek čierneho korenia, 2 klinčeky, soľ, 3 borievky, trocha nastrúhanej citronovej kôry. Dáme dobre prevariť, až je zelenina mäkká. Pridáme trocha octu a necháme vychladnúť

Postup: Roštenku odblaníme a do marinády na 24 hodín. Namarinované mäso dáme na pekáč, pomastíme, podlejeme marinádou a upečieme. Zeleninu z marinády prepasírujeme cez sito, dáme do výpeku z mäsa a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trocha múky. Dáme dobre prevariť a ochutíme horčicou, cukrom a citronovou kôrou. Ešte trocha povaríme. Podávame so žemlovou knedľou.