Kotlíková roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 800 g roštenky, masť, 100 g oravskej slaninky, 1 veľká cibuľa, mletá paprika, mleté korenie, 4 rajčiny, 2 zelené papriky alebo 3 dl pohár sterilizovaného leča, rasca, soľ, 600 g zemiakov

Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, posolíme, pokoreníme a opečieme na masti. Mäso vyberieme a na výpeku opražíme na pásiky pokrájanú cibuľu a slaninku pokrájanú na kocočky. Vložíme naspäť odložené mäso, posypeme paprikou, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Potom pridáme olúpané posekané rajčiny, pokrájanú papriku, očistené zemiaky pokrájané na mesiačiky a podusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou a ešte dosolíme. Podávame s chlebom.