Fazuľová pučalka s oškvarkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 250 g fazule, 4 - 5 ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, masť na osmaženie cibule, 150 g domácich čerstvých oškvarkov. Ak nemáme oškvarky, môžeme ich nahradiť oškvarenou údenou slaninkou

Postup: Cez noc si namočíme do teplej vody fazuľu. Namočenú dáme na druhý deň variť, ale nesolíme, skôr sa uvarí. Keď je polomäkká pridáme ošúpané, na kocky pokrájané zemiaky a posolíme. Zemiaky maju byť zaliate iba trocha. Keď sa zemiaky uvaria, až potom ich premiešame s fazuľou. Necháme na teplom sporáku, nech "dojdú" až kým nezačnú na fazuli pukať šupky. Cibuľu si pokájame na pásiky, osmažíme na masti do svetlohneda a k cibuli pridáme prehriať.