Hubová haruľa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 24. 02. 2008

Suroviny: 4 veľké šampiňóny alebo hlivy, 1 dcl piva, 1/2 kg zemiakov, 4 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránka, olej.

Postup: Očistené a pokrájané huby namočíme do piva. Očistené zemiaky nastruháme, pridáme ku nim múku, roztlačený cesnak, soľ, korenie, majoránku, vajíčka, nasekané huby aj s pivom a zamiešame. Cestíčko necháme chvíľu odstáť aby sa spojili chute. Potom z cestíčka vyprážame na horúcom oleji malé placky dozlatova, (alebo v dolkárni ). Podávame k vínu alebo s čiernym pivom ako pochúťku.